Šampon protiv masne kose
Masnoća začepljuje folikulu, smanjujući snabdevanje hranljivim materijama i kiseonikom neophodnim za rast dlake i progresivno slabeći folikule dlake i kosu.
Da bi se sve ovo sprečio, ovaj šampon je formulisan sa timolom i tioksolonom, moćnim sredstvom za regulaciju sebuma koji reguliše rad lojnih žlezda, kao i elementima u tragovima i biljnim ekstraktima (kopriva, pivski kvasac, rogač) koji jačaju folikul dlake i pomažu u smanjenju viška sebuma na vlasištu koji slabi kosu.

200ml


TIOKSOLON:
Organska materija sa visokim sadržajem sumpora. Reguliše aktivnost lojnih žlezda. Takođe ima antiseptička i keratolitička svojstva. Inhibira lojni sekret kada postoji hipersekrecija i ne menja ga kada je normalan.
ELEMENTI U TRAGOVIMA:
Sadrži mešavinu nekoliko elemenata kao što su Cu, Zn, Fe, Si i Mg koji utiču na metaboličku ravnotežu vlasišta. Oni inhibiraju 5-reduktazu, sprečavajući stvaranje DHT-a i na taj način smanjujući višak sebuma koji slabi kosu, izazivajući ćelavost.
EKSTRAKT KOPRIVE:
Kopriva ima svojstva regulacije sebuma, pročišćavanja i hidratacije. Pročišćava vlasište, normalizuje proizvodnju ulja i perut. Takođe zadržava vodu, pomažući da se kosa dugo hidrira.
TIMOL:
Moćan antiseptik ekstrahovan iz ulja timijana. Esencijalno sredstvo kod problema sa viškom masnoće za sprečavanje proliferacije mikroorganizma (gljivice) Pityrosporum Ovale, koji izaziva pojavu peruti i iritacije kose, čiji je nutritivni supstrat sebum. Ima antifungalna svojstva i antibakterijsko delovanje. Umiruje iritacije vlasišta.
KOKOSOV GLUKOZID I GLICERIL OLEAT:
Koko-glukozidi i gliceril oleat, dobijeni iz kokosovog i maslinovog ulja, koji pomažu u očuvanju i obnavljanju zaštitnog hidrolipidnog filma dlake.
EKSTRAKT KVASCA:
Dobija se od pivskog kvasca, sadrži vitamine B1, B2, B5, B6, B8. Imaju jasno revitalizirajuće i antiseboreično dejstvo na folikulu dlake, što se manifestuje povećanjem kapaciteta za formiranje keratina.Proteini deluju na kosu, štite je od spoljašnjih agresija, popravljaju je i kondicioniraju, povećavaju njenu elastičnost formiranjem filma i smanjujući rizik od lomljenja.
EKSTRAKT SEMENA ROGAČA:
Rogač formira zaštitni sloj koji stvara film koji omekšava kutikulu dlake i zatvara vlagu unutar vlakana. Povećava prečnik vlakana dlake, povećava otpornost, snagu i elastičnost kose. Takođe popravlja suvu i oslabljenu kosu.
POLIKVATERNIJUM-7:
Kvaternizovani polimeri sa katjonskim nabojem koji pomažu u neutralizaciji statičkog naboja kose i održavanju frizure, obezbeđujući svilenkastost, mekoću i lubrikaciju mokroj i suvoj kosi.
GLICERIN:
Najvažnije svojstvo glicerina je da vlaži kožu. Vezujući vodu, pomaže koži da duže ostane hidrirana. Privlači vodu i vlagu, osiguravajući da ne napuštaju kožu. Pored toga, kao hidratant, omogućava koži da diše, dozvoljavajući vodi da uđe i sprečava da se koža isuši.
Opis proizvoda